След новите правила за влизане - какви проблеми срещнаха пристигащите у нас?

На границата ни с Румъния част от пътуващите също са изненадани от допълнителните изисквания

29.07.2021 | 18:45 Редактор: Искра Ангелова

Нови правила за пристигащите от страните от "червената зона". Какви са те и имаше ли проблеми в първия ден от влизането им в сила?

Емануил Толев от години живее в Лондон. В България е от няколко седмици. Влиза в страната с представен документ за ваксинация. Разбира за нововъведените изисквания за пристигащи от чужбина на летището. 

Макар и нововъведените мерки допълнително да затрудняват пътуващите, Ори от Израел е съгласна с новите изисквания, защото я карат да се чувстват по-сигурна.

"Съгласна съм, защото в сегашната ситуация, ако си ваксиниран, пак можеш да се заразиш с коронавирус. Затова смятам, че ограниченията са наложителни", сподели тя.

Други обаче са на мнението, че няма смисъл ваксинираните и проболедувалите да представят допълнително и PCR тест .

"Няма абсолютно никаква логика за мен, защото  по-голямата част от хората, които са ваксинирани, смятат, че са ваксинирани точно за това - да не трябва да плащат PCR тест и да могат да пътуват по-лесно", коментира Жулиета Колева.

"Да се твърди, че ние едва ли не имаме някакви много строги мерки и много пречим на хората, не го приемам. Не говоря пък за Китай, Австралия и други страни, където включително гражданите на страните не могат да се приберат", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

На границата ни с Румъния част от пътуващите също са изненадани от допълнителните изисквания. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК