Бой по време на заседание в Шумен: Съветници в пряк сблъсък след спор за пари

След като страстите утихнали, работата на съветниците е продължила

29.07.2021 | 17:53 Редактор: Десислава Атанасова

Бой по време на заседание на Общински съвет – Шумен. Заради спор за пари, двама съветници влязоха в пряк сблъсък. 

В пряк физически сблъсък влязоха съветниците Добромир Драев и Красимир Костов, който понесе сериозен удар от опонента си. До ескалацията на напрежение се стигна след спор за финансиране на шуменските скаути, представител на чийто клуб е Драев, който пък се засегна от лични коментари на Костов.

"Ей тука ме удари, в дясната част, пресегна се, те колегите го спряха, но лично аз считам че такова войнствено поведение на общински съветник се случва за първи път в общинския съвет, това не ни прави добра характеристика", каза общинският съветник Красимир Костов. 

Драев повика полиция, а след като бе обвинен в употреба на забранени вещества, се подложи и на доброволен кръвен тест, и отрече да е нанесъл удар.

"Важното е, че не се е стигнало до физически сблъсък, той не е ударен по никакъв начин, да, обидил ме е жестоко, аз съм се ядосал, това е, категорично няма как да спорим за това нещо, мога да кажа дали съжалявам утре или в други ден, от дистанцията на времето", обясни Драев.

Заседанието на шуменския общински съвет бе прекратено за кратко, а след като страстите утихнаха работата на съветниците продължи, пари за скаутите не бяха отпуснати, а нападнатият Костов заяви, че ще търси правата си в съда. 

Повече вижте в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК