Пазете се от слънцето: Очаква ни много горещо време през цялата седмица

Максималните температури ще достигат 40 градуса

26.07.2021 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Днешният ден ще започне с приятните 16-20 градуса, като по морето и в района на Сандански ще бъде по-топло с няколко градуса. Преди обед слънцето ще показва своя чар над цялата страна, а в следобедните часове по небесният свод ще се образуват купести облаци. Валежи не се очакват.

Ще духа слаб североизточен вятър със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще са между 30 и 37 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По морето преди обед ще пече слънце, а следобед ще има купеста облачност със слаби до умерени североизточни ветрове със скорости до 40 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 31 градуса. 

Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие, до 26, 27 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до метър и половина. Бъдете внимателни, тъй като има условия за мъртвото вълнение по северното ни крайбрежие. 

Във вторник в населените места температурите ще надвишават 35 градуса, в района на Сандански ще достигат дори до 40. По Черноморското ни крайбрежие термометрите ще показват до 30, 31 градуса. През следващите дни максималните дневни температури ще продължават да се повишават. 

В сряда следобед са възможни слаби валежи над Рила и Пирин. Дневните температури ще достигат 36-39 градуса. В четвъртък и петък ще бъде горещо с купести облаци над югозападните райони. Максималните температури в крайните южни райони и в централните части от Дунавската равнина ще се доближават до 40 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК