Благородно: Колекция от футболни тениски отива на търг в помощ на болна жена

Самотната майка Нефисе се бори с коварно заболяване

21.07.2021 | 19:43 Редактор: Жаклина Иванова

Колекция от футболни тениски, събирани с години от покойния вече шеф на Здравната каса в Русе, ще бъде продадена благотворително. Целта е да се съберат средства за лечението на самотна майка, която се бори с коварно заболяване.

Братът на покойния Калоян Копчев решава да продаде на търг колекцията му от над 150 футболни тениски и така да помогне за лечението на Нефисе от Русе.

"След като се случи така с брат ми, тази колекция остана и се чудих къде да я изложа, за да може хората да я виждат. Но в един момент разбрах, че служителка на Здравната каса има здравословен проблем и ѝ трябват средства. Реших, че ако направя търг, можем с брат ми да помогнем на това момиче", сподели Николай Копчев.

Нефисе се бори с Нехочкинов лимфом. Вече е минала първата ѝ химиотерапия в болница в Турция. Трябва да плати 33 000 евро за първите процедури.

"Около 18 000 лева трябва още да се съберат за лечението. На 29-и пак трябва да бъда в болницата и започвам втората химиотерапия. По принцип процедурите са 6", каза Нефисе Хаскова.

Тениските ще се предлагат на благотворителен търг във Facebook, като всяка ще се оценяват отделно, тъй като някои са с автографи. Събирани са повече от 10 години. При интерес цена ще има и за цялата колекция.

"Общо взето са събирани като брат ми е ходил на футболни мачове по стадионите. Много приятели, познати, които пътуват, му ги носеха, защото знаеха, че събира тези тениски. Има и лично негови, той беше футболист", добави Николай Копчев.

А Нефисе приема идеята с голяма благодарност.

"Много е благородно, благодаря за жеста на Николай Копчев, но на първо място благодаря на майка му, че е възпитала и създала такива прекрасни деца", сподели тя.

С благотворителното дело Николай Копчев се надява да даде пример и на други хора да помагат на нуждаещите се.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК