Благородно: 11-годишно момче намери и върна чанта с хиляди левове

Ангел открил чантата с парите на улицата пред дома си

15.07.2021 | 19:45 Редактор: Десислава Атанасова

11-годишно момче намери чанта с хиляди левове и я върна на собствениците.  Ангел открил чантата с парите на улицата пред дома си, а собствениците са безкрайно благодарни на момчето..

Преди дни докато бил на двора 11-годишният Ангел забелязал черна чантичка, паднала на тротоара. Момчето я отворило, а вътре открило документи, банкови карти, както и огромна сума пари в левове и евро.

"Даже на личната карта пишеше, че живеят хората на "Иван Вазов".  Имаше документи, аз веднага щях да ида до къщата да ги върна. Ако ги нямаше, щях ида в полицията и да ги предам" разказва Ангел Георгиев. 

Изгубените пари били на Ели Йорданова и съпруга ѝ. Двамата работят в Германия. А парите събирали за ремонт. Разбрали, че са ги изгубили, когато трябвало да платят в магазина.

"Идваме да вземем нашия син от детска градина и ето тази, вече така известна чантичка, беше в моя скут и при самото слизане от колата, да посрещна сина ми, защото тръгна да излиза на пътя, аз я събарям, но не обръщам внимание", споделя Ели Йорданова. 

Със сълзи на очи се връщат на ул. "Никола Петков“ в Симеоновград, където Ангел ги разпознава.

"Виждам, че хората идват тука и търсят нещо. Питах - Чанта ли търсите?. Те казаха "Да“. Отидох взех я, дадох я и така", каза още Ангел.

"Много хубаво дете е! Така е възпитано – нищо чуждо не се взима" с гордост заяви дядото на Ангел.

Ели, която отново получи парите си вярва, че Ангел е бил пратен, за да ѝ помогне. Надява се да успее да възпита и своя син по този начин и е категорична, че ще възнагради 11-годишното момче.

А Ангел е само на 11 и мечтае да извърши още много добри дела. Пълен отличник е и е избрал да се занимава с най-благородната професия.

"Да стана доктор за хората. Да помагам на хората и това е!", категоричен е той. 

Повече вижте в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ъ
преди 2 години
Сълзи в очите, хвала, молодец, космонавт, България ще се гордее ако има повече такива деца, деца на Ботев, Левски, Раковски и много други достойни българи. Сигнализирай за неуместен коментар