Младеж с левкемия, направил 2500 коремни преси благотворително, стана "Дете на годината"

Никола-Денис спечели наградата в категория "Спортист с увреждания"

29.06.2021 | 19:50 Редактор: Здравко Черкезов

Никола-Денис Ставрев, който страда от онкологично заболяване, спечели наградата "Дете на годината" в категория "Спортист с увреждания". Освен че участва в състезания, той помага на други деца с увреждания благотворително. 

16-годишният младеж става известен с благотворителната си дейност. Той прави близо 2500 коремни преси, за да събере средства за болно момиче. Съвсем неочаквано за него е номиниран за наградата "Дете на годината" в категория "Спортист със специални потребности" и я печели. 

"Не очаквах. Първоначално си виках, че няма да изберат мен. И аз имам диагноза, тя е остра лимфобластна левкемия. Тренирам, гледам да бъда успешен, за себе си и за околните", сподели Никола-Денис.

Никола-Денис започва с тренировки по плуване от 2017 г. Първо се учи да плува, след това заминава за състезание в Москва за онкоболни деца и печели второ място. 

"Тоя жест, който го направи към това дете с коремните преси, явно ги е впечатлило хората, защото не знам колко човека могат да го направят в неговото състояние, дори и спортисти трудно биха го постигнали това", каза Илиян Русев.

Илиян Русев е треньор по плуване на над 100 деца с увреждания, той прави това напълно безвъзмездно. Не спира да вижда обнадеждаващите резултати от водната рехабилитация.

"Аз дори не очаквах, просто като ми се обадиха, че съм номиниран, и това беше. Явно хората са проследили нещата и са разбрали, че работя с много деца и така нататък", каза от своя страна Никола-Денис

Двамата победители от Русе продължават да помагат на хора в неравностойно положение с благородните си каузи.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК