Радев отличи изявени спортисти в Деня на българския спорт

Президентът награди Нешка Робева, Иван Иванов, Петър Стойчев, Кубрат Пулев и Тайбе Юсеин

17.05.2021 | 11:45 Редактор: Здравко Черкезов
Радев отличи изявени спортисти в Деня на българския спорт

Държавният глава Румен Радев отличи изявени български спортисти с Почетния знак на президента на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Отличията бяха дадени във връзка с Деня на българския спорт и юбилейни годишнини.

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотичното възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

Държавният глава подчерта, че със своята несломима воля обичаните български спортисти ни обединяват като нация около своите невероятни постижения и показват, че човешките възможности нямат предел.

"За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва голямо сърце и безпределна обич към България", посочи Румен Радев.

По думите на президента обществото има бъдеще, ако отдава дължимото на своите герои и отличията са олицетворение на признателността на цялото ни общество за това, което спортистите правят за България.

В Деня на българския спорт държавният глава поздрави всички спортистите, треньорите, преподавателите и спортните деятели за вложените сили, енергия и талант в каузата на спорта.

"Като общество сме длъжници на нашите деца за създаването на условия и възможности за масов спорт, защото той носи здраве и изгражда пълноценни граждани на обществото", посочи Румен Радев

Известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева благодари от името на отличените.

"Приемаме високите награди като признание за значимостта на това, което правим. Спортът е наша страст и съдба, лудост и радост, болка и гордост, унижение и неизмерна любов. Това са причините да приемем предизвикателството да работим за него в България", подчерта в словото си Нешка Робева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК