Дават на Радев един ден да реши за Кацаров, местят протеста пред прозорците му

Здравният министър предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата, смятат медиците от "Пирогов"

20.07.2021 | 14:43 Редактор: Тодор Петров
Дават на Радев един ден да реши за Кацаров, местят протеста пред прозорците му

На 22 юли от 18 часа служителите на най-голямата спешна болница в страната - "Пирогов", ще изразят своето недоволство пред сградата на президентството. Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи д-р Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването.

Причината - близо 3 месеца тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", съобщават от лечебното заведение. 

"За времето, през което обитава Министерството на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото. Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната Ковид-19 вълна в края на лятото", се казва в позицията на "Пирогов".

Медиците поставят на президента ултиматум - той ще има само един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията. 

Недоволните служители подчертават, че не са "системен проблем" и продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Утре точно в 8:00 ч. те отново ще излязат на протест пред "Пирогов". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 1
Българка
преди 2 години
За какво протестират??!!!!! Че не могат да си покрадват както правеха преди??!! Хората умираха по стълбите на Пирогов!!!!! Имат по-добри заплати. Някои от тях са мутри в бели престилки...това е най-страшнито Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
Електра
преди 2 години
Ха ха ха, сега Кауна РезидентА Радеф, ще напълни памперсите. Герб да изпрати легионите в подкрепа на гражданите. Дотук ще е с РашкоПедерашко и каруцаров, ще са бивши хора... Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 2 години
Крадците викат "дръжте крадеца"! Никога няма да се оправим с такава крадлива пасмина, които се подкрепят един друг, че и заплашват! Затвор за крадците и тия които ги подкрепят! Сигнализирай за неуместен коментар