Румен Драганов: Хотелиерите преоткриха българските туристи

До 280 000 скачат уикенд пътуванията в началото на август

20.07.2021 | 12:35 Редактор: Тодор Петров
Румен Драганов: Хотелиерите преоткриха българските туристи

"Навсякъде се чува твърдението, че българите преоткриха Черно море – по-вярно е да се каже, че хотелиерите преоткриха българските туристи. Онези туристически предприятия, които се ориентираха към българския пазар, в момента са изключително печеливши", заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред телевизия Bloomberg.

От думите му става ясно, че през уикенда имаме 240 000 пътувания, които ще достигнат до 280 000 в началото на август – това са българи, живеещи в България. 

"Тук може да добавим и туристи от Румъния и Чехия. Голямото предимство на страната ни е, че България се запази като зелена територия", добави още Румен Драганов, визирайки епидемиологичната обстановка у нас. 

В България бяха въведени нови ограничения зa гражданите на Великобритания, които са в "червената зона". Те доведоха до анулиране на резервации по Южното Черноморие. Първият чартърен полет, който се очакваше да тръгне от Великобритания към страната ни, е отменен.

Драганов коментира, че само за първата седмица ще загубим около 14 000 пристигания от британските туристи.

"Решението на Кунчев е правилно от гледна точка на това, че е по-важно да запазим България като зелена зона, тъй като ако вкараме Делта варианта на българското Черноморие, това означава, че веднага ще трябва да отпишем други дестинации и щетата ще бъде по-голяма", посочи той.

Вижте повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК