От "Пирогов": Ръкопляскаха ни, а сега сме престъпници! Президентът Радев да ни се извини

С уволнението на един човек не се решават проблемите, убедени са медици

20.07.2021 | 09:26 Редактор: Елеонора Танева

Медиците от "Пирогов" обмислят да преместят протеста си пред президентството или пред Министерския съвет, както и да сезират премиера Стефан Янев. Това стана ясно в началото на четвъртия пореден протест пред лечебното заведение. 

"Протестите ще продължат, докато видим оставките, които поискахме и до въвеждането на нова Ковид пътека за лекуване на пациентите". Това заяви началникът на едно от Ковид отделенията в "Пирогов" д-р Снежа Бахарова пред екип на Bulgaria ON AIR.

"Пътека 104 за лекуване на болни от Ковид-19 е 6 дни. Как една вирусна пневмония може да се излекува за това време?! Имаме хора, които сме ги ликували по 50 дни и след това сме ги премествали в реанимация. Имаме болни с хронични бъбречни усложнения. Млади хора, които никога не са имали проблеми, правят бъбречна недостатъчност. Болните с инсултите, с проблеми със сърцето - д-р Салчев да ми обясни как да го изпишем на седмия ден?", попита д-р Бахарова.

Според нея медиците трябва да получат извинение и от президента Румен Радев. 

"Тогава, когато ни ръкопляскаха, бяхме много добри. А сега, като лекуваме хората така както трябва, станахме престъпници", изрази разочарованието си шефът на Ковид отделение.

Според началника на хирургията д-р Добромир Сотиров, при открити нарушения смяната на един човек с друг не решава проблемите. 

"Тези хора, които негативно се изказват в момента, са изгубили добрия тон. Всичко излиза извън рамките на добрите отношения и хората в "Пирогов" се чувстват обидени и неразбрани. Когато се открият някакви нарушения, трябва да има позитивна нагласа и да се търси решение на проблема", заяви д-р Сотиров.

Той отбеляза, че в началото на пандемията е работил в болница в чужбина. 

"Няма разлика между организацията и лечението в чужбина и тук. По отношение на организацията, от нас винаги може да се желае повече, но ние правим много неща в движение, пренастройваме възможностите си към новите изисквания", обясни медикът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


7
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Спрете да подкрепяте крадците, защото и вие ставате такива! Сигнализирай за неуместен коментар
6
1 rate up comment rate down comment 2
Би
преди 2 години
Като не става с уволнение да уволнят и теб, не по-скоро напусни като си много отворена!!!!!!! Да съм те блъскал да ставаш лекар и после да ми ревеш, иначе *** заплатите. Аре марш стани чистачка по пътищата и няма да те притесняват!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
5
2 rate up comment rate down comment 3
да бе да
преди 2 години
Ръкопляскаха ви "толупите", дето нямат грам мисъл в главите! Вие не сте лекари, защото никога не протестирахте за умиращите по стълбите хора, а приемахте ВИП измишльотини, които нямат нужда от сериозно лечение за да усвоявате скъпата пътека за КОВИД! Вие не сте за поклон, за СЪД сте всичките! Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 1
Ганев
преди 2 години
Уважение и почитание на медиците но с едно допълнение.... Този хрисим човек Балтов знаете ли колко пари е прибирал в джоба си и то от вашите пари - между 50 и 100 пъти.....Балтов е един посредствен човек....и нищо повече.Колкото до здравеопазването - над 100 болници трябва да се изхвърлят. Отдавна са над 400. В 21 век всичко се прави с техника а не от мед. лице - оператор Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 2
Иванов
преди 2 години
Тези хора знаят ли колко пари е влачил от тази болница .Между 50 и 60000 лв...И то за какво ??? Окаяното здравеопазване е за тотално реформиране....Касата се краде като за световно....Т. нар. пътеки са умишлено завишени с пъти повече в нечии интерес...В 21 век доктор преглед не прави както и изследвания.... Това го върши техниката....Всички тези неща се правят за минути !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......Мед. лице НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ ЗА ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ камо ли да оценява...Безобразна систе ... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 2
Иван
преди 2 години
Ако не бяхте престъпници сега здравеопазването ни щеше да е на съвсем друго ниво! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години