Протестиращите от "Пирогов" искат нещо повече от оставките на Кацаров и Салчев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Настояват за клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран Ковид-19

19.07.2021 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Лекарите от Пирогов отново излязоха на протест в защита на проф. Асен Балтов. Те блокираха движението по бул.“Цар Борис III“ и обещаха протестите да продължат. 

Санитари, медицински сестри и лекари отново за кратко блокираха кръстовището пред болница Пирогов.

Протестиращите настояват за оставките на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и директора на здравната каса Петко Салчев и както и за създаване на клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран Ковид-19. Те твърдят, че в болницата са извършвани фалшиви хоспитализации и е източвана Здравната каса. 

"Въвеждане на пътека, която да осигури лечението на пациентите с пост ковид синдром и лонг Ковид синдром, защото са две разновидности, които са изключително тежки състояния. Независимо, че ние знаем г-н Салчев категорично отказа, защото това нещо щяло да източи здравната каса, но не, защото лечението не източва касата, а касата се източва по друг начин. Това, което се случва в момента, е удар върху Пирогов", каза д-р Камен Данов "Пирогов". 

Лекарите от болница "Пирогов" са категорични, че протестите ще продължават, но не трябва да пречат на работата на лечебното заведение. Те дори обмислят да сменят мястото на протеста и да изразят недоволството си пред някоя институция.

"Смятаме, че не е разумно да протестираме пред болницата, защото болницата трябва да работи нормално и трябва да могат пациентите спокойно да посещават болницата и да няма никакви пречки, както и за нас е по-добре", посочи проф. д-р Дилян Енчев. 

В същото време група лекари излязоха с отворено писмо в защита на здравния министър Стойчо Кацаров, като порицаха източването на Здравната каса. Те са категорични, че е наложителна промяна в здравната ни система.  

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Значи,спора не е да ли болницата е измамила и откраднала парите,а дали и министъра е замесен,в двата варианта болницата е виновна и е краднала. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Дончо
преди 2 години
Тия протестиращи да спрат да защитават крадците, защото те самите се превръщат в такива! Всички крали и възползващи се от облаги - в затвора! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
справедливост
преди 2 години
Всички които неправомерно са източвали Здравната каса - в затвора! Всички които са фалшифицирали документи и хоспитализации на пациенти с цел източване на Здравната каса - в затвора! Който е станал лекар за да забогатява чрез измами и източване на публични ресурси - в ЗАТВОРА! Сигнализирай за неуместен коментар