Продължават протестите в "Пирогов", от "Заедно с теб" не ги подкрепят

Част от медиците са готови и за масово напускане

20.07.2021 | 07:39 Редактор: Тодор Петров

Продължават протестите на медиците от "Пирогов". Освен оставките на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и на директора на Здравната каса - Петко Салчев, те искат и създаване на клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран Ковид-19. 

Част от медиците са готови и за масово напускане. Протестите започнаха миналата седмица, след като здравният министър освободи директора на болницата проф. Асен Балтов, като се позова на резултати от проверка на Здравната каса, според които са установени злоупотреби за 1 млн. лв. 

Разрази се и скандал около това дали служебният министър е бил на лечение в "Пирогов" след усложнение от Ковид-19. Пациентски организации "Заедно с теб" обявиха, че не подкрепят протестите в "Пирогов".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Според мен пък цялата тази система с клиничните пътеки трябва да се премахне! Пълно безумие. Влизаш в болница, имаш, да речем, 3 проблема, които са заимно свързани и трябва да бъдат третирани всичките 3, за да оздравееш. Те обаче те лекуват само за един от тах, знаейки, че така няма да има резултат, защото пътеката е за единия. Що за лекари? Нека протестират срещу пътеките, ако толкова са загрижени за пациентите! Сигнализирай за неуместен коментар