Янев: България има нужда от стабилно правителство, принципът "проба-грешка" не е вариант

"Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и хората да бъдат спокойни", посочи служебният премиер

17.07.2021 | 11:18 Редактор: Жаклина Иванова
Янев: България има нужда от стабилно правителство, принципът

"България има нужда от стабилно правителство, от управление, което дава перспектива и възможност. Принципът "проба-грешка" не е вариант, партиите трябва да намерят диалог и да сформират парламентарно мнозинство", заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик.

Стефан Янев взе отношение и за внесеното във Висшия съдебен съвет предложение на Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

"Запознат съм със сигнала на Бойко Рашков, който има своите основания. Нееднократно сме говорили, а и обществото очаква смислена реформа в съдебната система", категоричен бе Янев.

"Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и хората да са спокойни. Разбира се, това минава през много по-широк кръг въпроси. Очаквам следващата седмица, когато бъде свикан парламентът, той да е в състояние да сформира стабилно мнозинство с ясни приоритети и цели", каза още служебният премиер.

Според него дискутирането на принципа "проба-грешка" не е добрият вариант, по-скоро трябва да се разчита на диалог в партиите в рамките на парламента, които да намерят основата. И добави, че страната ни има нужда от управление, даващо перспектива и възможност, и продължаващо първите стъпки, направени от служебното правителство по отношение на изразходването на обществени средства.

Днес служебният министър-председател проведе среща и с кмета на Балчик и областния управител на Добрич. Основна тема на разговора е била летния сезон и туризма, предаде БГНЕС.

"Търси се решение на всеки един проблем в сектор Туризъм", посочи още Янев.

Според него Ковид-19 кризата е проблем, но не най-големият за бранша. Той е на мнение, че трябва да се гони балансът между здравните и икономическите мерки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Петрова
преди 2 години
И възстановихте ли го? Как мислите? Сигнализирай за неуместен коментар