Изборите като лунапарк: Къде ще спре колелото на късмета?

Промяната не настъпва за една нощ, разсъждава Руслан Бабич

10.07.2021 | 14:55 Редактор: Елеонора Танева

Ако животът е сцена, парламентарните избори са като лунапарк - някои предлагат традиционни циркови изпълнения, други - сладки изкушения, а трети - награди от стрелбището.

Руслан Бабич е украинец, роден на 100 км. от Чернобил. От 25 години живее в България и работи в лунапарк. Няма право да гласува, защото е чужденец, но има отношение към случващото се на политическата сцена. 

"Не всеки избира, 70% чакат другите 30% да изберат. Ако гласуват всички може и да стане нещо. Кой ще дойде - това е проблемът като всичко е навързано", коментира Руслан Бабич.

Определя парламента с една дума - цирк. Споделя, че изборът е важен, но по-лесно е да спечелиш с точен мерник на неговото стрелбище, отколкото да направиш правилния политически избор.

Има такива, които всеки път отиват до урните, защото вярват, че промяната е възможна. 

"Ако не я търсим, със сигурност няма да я получим промяната", казва Донка, която вярва, че след всяко падане идва моментът на възход. 

В името на по-доброто бъдеще на децата си, Тома пуска гласа си всеки път.

"Надявам се на повече промяна в сърцата на българите. изборът на играчка е по-лесно пред този на депутат, когото да подкрепиш. Защото повечето депутати са ми доказали, че не е толкова лесно да избереш кое е най-малкото зло в България", коментира Тома. 

А Руслан, който гледа на всичко с усмивка, споделя, че животът в България не е труден.

И вярва, че промяната не настъпва за една нощ. 

"Опитът показва, че ще започне лунапарка наново, но ще видим, надявам се да не е същият лунапарк, поне да е малко по-позитивен като перспектива", с усмивка коментира Руслан. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК