Училищен автобус се удари в крайпътна къща в Хасковско

На водача му е прилошало в движение, няма пострадали деца

18.06.2021 | 14:50 Редактор: Десислава Атанасова

Училищен автобус с деца катастрофира в хасковското село Козлец по обяд. Шофьорът е загубил контрол, минал е през тротоара и се е ударил в стената на близката къща.При инцидента няма пострадали деца. Водачът е в болница с леки наранявания. Кметът на селото е пристигнал на място минути след инцидента. 

"Когато погледнах вътре в автобуса видях, че шофьорът беше на пода, целият в кръв. В първия момент се уплашихме, че е починал, да не би да е получил инфаркт.Но той се съвзе и каза, че изведнъж му е причерняло", разказа кмет на с. Козлец Бейнур Кадир. 

В автобуса са пътували две деца, седмокласници от училището в Конуш. Те били на матура по математика и се прибирали към село Зорница, където живеят. За щастие не са пострадали. Друго дете е слязло от автобуса малко преди инцидента. 

Къщата, в която автобусът се е ударил, е собственост на 70-годишната Педрие и съпругът й. По време на произшествието възрастните хора са обядвали. Нито чули, нито видели какво се случва.

"Няма много щети по къщата, само тръбите са изкривени, важното е човекът да се оправи, само от това искам", каза Педрие Гюмер.

Шофьорът е откаран в хасковската болница, тестът му за алкохол е отрицателен.

Той работи към училището в село Конуш от година. Мъжът е имал здравословни проблеми преди месец, когато му прилошало. От болницата в Хасково съобщиха, че мъжът е в добро общо състояние, с леки охлузвания, но без опасност за живота. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК