Въпреки машинното гласуване, печатат над 6 млн. бюлетини, всяка по около 21 ст.

Според ИК при невъзможност машинният вот да продължи, трябва да се гласува с бюлетина

18.06.2021 | 11:18 Редактор: Десислава Атанасова
Въпреки машинното гласуване, печатат над 6 млн. бюлетини, всяка по около 21 ст.

Прогнозният тираж на бюлетините за вота е 6 711 000 броя. ЦИК открива процедура за възлагане на обществена поръчка за изработка и доставка на хартиени бюлетини за вота на 11 юли, като това ще стане чрез договаряне без предварително обявление. Това става ясно от решение на ЦИК на сайта на комисията.

Въпреки че за тези избори в големите секции с над 300 избиратели ще се гласува на 100 % машинни, според Изборния кодекс при невъзможност машинният вот да продължи, трябва да се гласува с бюлетина. 

Така всяка секция трябва да е заредена с нужния брой хартиени бюлетини. За разлика от други години, броят на бюлетините в секцията ще е равен на броя на избирателите в списъка.

Срокът за изпълнение на поръчката с транспорт, осигурен от изпълнителя е 9 юли за доставката на бюлетините до всички областни администрации и до 22 юни – за доставката до МВнР.

Максималната прогнозна стойност за една бюлетина е в размер на 0,178 лева без включен ДДС, а което означава че реалната цена на една бюлетина ще достигне малко над 0,213 лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК