ВМС: МиГ-29 е на хиляди парчета, намерихме къде се е разбил, няма следа от "черната кутия"

Останките са разпръснати на голяма площ на морското дъно

17.06.2021 | 14:52 Редактор: Жаклина Иванова

"Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29. Открити са останки от самолета - части от колесника и части от двигателя. Останките са разпръснати на голяма площ на морското дъно, разтрошени и раздробени. "Черната кутия" не е открита", каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг.

Части от колесника и двигателя, забелязани при обследването на морското дъно край Шабла, подсказали къде се е разбил военния изтребител Миг 29. Останките за раздробени и пръснати на площ от 1 квадратен километър на дълбочина 70 метра.

Според авиоексперти след маневрата по уцелването на светещата цел, изтребителят е докоснал морската повърхност.

"Двигателите ще се напълнят за части от секундата с вода и ще се получи експлозия на двигателите. Това се казва помпаж с вода, тоест нова експлозия, която ще разкъса действително, както и вероятно е станало не само обшивката на самолета, кабина, всичко, включително ще убие и пилота", обясни Ангел Борисов. 

Според контраадмирал Михайлов спасителната акция в първите часове е била навременна и бързо е бил претърсен целия район. 

Търсенето на черната кутия продължава, като останките се разглеждат с дистанционни апарати. Вероятността обаче записващото устройство да бъде открито е малка.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Голяма мистерия ще излезе този МиГ-29,като всичков България...нищо не се знае и кой какво прави Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
мишена
преди 2 години
Вярно ли е, че самолетът е експлодирал във въздуха? Сигнализирай за неуместен коментар