Министър Василев разпореди одит в Агенцията за държавна финансова инспекция

Проверката е по сигнали за нарушения в дейността на агенцията

16.06.2021 | 14:30 Редактор: Десислава Атанасова
Министър Василев разпореди одит в Агенцията за държавна финансова инспекция

Започва одит на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Проверката е по нареждане на министърът на финансите Асен Василев, съобщиха от ресорното министерство.

Одитът е по сигнали за нарушения в дейността на агенцията, включително при предоставянето на държавен имот – почивна база в к.к. Албена, за стопанисване от сдружение с нестопанска цел "Асоциация на експертите по финансов контрол в България“, основано на 10 август 2020 г., както и за стартирани обществени поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след предоставянето и на Асоциацията.

Проверката е разпоредена във връзка с невъзможността министър Василев да получи обяснения от директора на АДФИ Георги Начев, тъй като същият още при встъпването в длъжност на министър Василев е представил болничен лист за домашно лечение до 17.06.2021 г., но не може да бъде открит на адресната си регистрация.

Повече от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции, се казва още в съобщението на финансовото министерство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК