Бойко Рашков: Чистка не е извършена, освободените се броят на едната ръка

Навсякъде е блато - строителство, медицина, здравеопазване, посочи вътрешният министър

15.06.2021 | 12:10 Редактор: Десислава Атанасова
Бойко Рашков: Чистка не е извършена, освободените се броят на едната ръка

Вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков коментира рокадите в МВР с думите, че са извършени необходимите промени и допълни, че освободените се броят на едната ръка. 

"За голямо съжаление на всички е известно, че на предходните избори на 4 април има констатирани случаи на купуване на гласове. За това уродливо явление в нашия политически живот, МВР няма вина. Ако има отделни случаи, при които някои служители на ведомството са се опитвали да съдействат на политическа партия, то те са инцидентни. Една част от кадровите промени в МВР се дължат и на тези причини", заяви по време на отчета на правителството вътрешният министър Бойко Рашков. 

По думите му, в една служба от МВР, в която се извършва проверка, са открити лозунги на ГЕРБ, а на клавиатурите на служителите липсвали буквите ГЕРБ, ББ и ДПС. 

"На фона на лозунга "Работа, работа, работа", вие сте достатъчно интелигентни. Аз се съмнявам дали такава служба в МВР би работила по закона за политическите престъпления по време на изборите. По отношение на подготовката за вота - една от важните задачи е МВР да предприеме необходимите стъпки на 11 юли да има честни избори", каза още Бойко Рашков. 

Във връзка с кадрите на високите нива в МВР, Рашков каза, че движението им е приключено.

"Извършени са необходими промени. Искам дебело да подчертая това. Чистка не е извършена. Броят се на едната ръка тези, които са освободени - единият е главният секретар", уточни вътрешният министър, цитиран от "Монитор".

Бойко Рашков каза още, че оперативната чувствителност на някои служби към остри проблеми в страната липсва.

"Един от ярките и скорошни примери е това, което направи министър Кацаров. Той ни изпрати една голяма папка за 16 трансплантации в УБ "Лозенец". А другият случай е, че действително, където и да се обърнем е блато - било то строителство, медицина, здравеопазване", коментира вътрешният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК