Янев отчете: Колкото повече се заравяме в секторите, намираме системен безпорядък

Силата на гражданите е, че те определят дневния ред, посочи служебният премиер

15.06.2021 | 11:42 Редактор: Тодор Петров

Премиерът Стефан Янев направи отчет за изминалия един месец от работата на служебното правителство.

"Колкото повече работим и се заравяме в съответните сектори, намираме нещо повече от хаос - системен безпорядък и липса на правила. Метафора на това, което заварихме, са затревените и източени язовири", заяви служебният премиер.

"Силата на гражданите е, че те определят дневния ред, колкото по-бързо го разберем, толкова по-добре. Служебното правителство демонстрира кураж да оцени това, което намира и да представи реалистичната картина", каза още Янев, цитиран от dnes.bg.

За основната задача - подготовката на изборите на 11 юли, той посочи, че действията са на прав път и проблеми не се очакват.

"Имаме ангажимент и да покажем нов стил на управление, който да помогне на хората да преодолеят усещането за беззаконие и безнаказаност, полагаме основите на такъв тип политическо поведение, който да бъде продължен от партиите, които ще влязат в следващия парламент", подчерта Янев.

Вицепремиерът Атанас Пеканов заяви, че парите за България по Плана за възстановяване не са застрашени, те ще дойдат в рамките на тази година. Той посочи, че се работи усилено планът да бъде подобрен. При встъпването намерихме отворени въпроси, получихме нови проекти, повечето от които много хубави, каза още той. 

Работи се по оценката на тези проекти, които трябва да отговарят на строги критерии. По около половината от заварените проекти се правят подобрения.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК