Прекратиха издирването на "черната кутия" на разбилия се МиГ-29

Причината са лошите хидрометеорологични условия

14.06.2021 | 14:50 Редактор: Тодор Петров
Прекратиха издирването на

Заради неблагоприятните хидрометеорологични условия прекратиха издирвателната акция на "черната кутия" от падналия МиГ-29. Изтребителят се разби във водите на Черно море край Шабла, а при инцидента загина майор Валентин Терзиев.

В Щаба на ВМС продължава работата по анализ и планиране на следващите издирвателни действия за откриване на елементи от МиГ-29, съобщиха от Министерството на отбраната.

В Щаба на ВМС продължава работата по анализиране на наличната информация с цел прецизиране на координатите на района, който ще бъде обследван за откриване на "черната кутия" на самолета. Планира се и провеждането при необходимост на дълбоководна водолазна операция.

През почивните дни освен минен ловец "Цибър" и патрулен катер от състава на ВМС в издирвателната операция участваха със специализирано оборудване и екипи Институтът по океанология към БАН с моторен кораб "Номад", фирма "Хидроремонт" ООД и фирма "Гео 2000" ООД с моторен катер.

В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати беше установено, че тези повърхности не са части от катастрофиралия самолет.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК