Близки и колеги на майор Терзиев потънаха в скръб, съпругата му с емоционално послание

Ще гласуват помощ на семейството на загиналия пилот

11.06.2021 | 14:02 Редактор: Елеонора Танева

Продължава вълната от съпричастност от колеги и близки след новината за гибелта на майор Валентин Терзиев. Съболезнования отправиха и от Американското посолство. 

Асеновград, откъдето е родом майор Валентин Терзиев, е потънал в скръб след смъртта му. По предложение на кмета Общинският съвет ще гласува парична помощ на семейството на пилота.

Съпругата на майор Валентин Терзиев написа в профила си във Facebook: "Извървя целия път - от мечтата да станеш пилот, през реалността - да бъдеш такъв, до края да останеш завинаги в небето! Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново - там горе! Обичам те! Ще ми липсваш, но някой все пак трябва да гледа децата ни!“

Колеги, приятели и познати на загиналия пилот поднесоха съболезнования на близките на майора.

"Прощавай, Терзо! Не го мислехме така... Лек да е полетът ти!“, написа в социалните мрежи командирът на авиобаза "Граф Игнатиев" Николай Русев, където Терзиев е работил повече от 15 години.

Една от първите жени-пилоти на изтребители у нас - Бетина Дикова - публикува снимка от 2014 г. с нейни колеги, сред които е и Валентин Терзиев, по време на симпозиум с всички пилоти в българската армия. Тя споделя, че четирима души от снимката вече не са сред живите.

"Днес сме изпълнени със скръб за Терзо - поредния пилот отлетял в небесната ескадрила. А аз мечтая за деня, в който техниците ще изпращат самолети и вертолети без страх и хиляди молби към Бога летците да се върнат живи и здрави, техниката да е готова за повторен полет, а пилотите ще са с препълнени кошници с опит, без да са изчерпили късмета си“, пише Бетина Дикова.

От Министерството на отбраната изказаха съболезнования чрез снимка от Деня на храбростта тази година. На нея самолет МиГ-29 прелита над столицата, а водещият изтребител е пилотиран от майор Валентин Терзиев.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК