Откриха ново отделение по инвазивна кардиология в Гоце Делчев

Досега най-близкото такова беше в Благоевград

10.06.2021 | 19:47 Редактор: Десислава Атанасова

Болницата в Гоце Делчев вече разполага с отделения по инвазивна кардиология. То ще приема пациенти с кардиологични проблеми и спешни случаи от четири общини - Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен.

При пациенти с кардиологични проблеми времето за реакция е изключително важно, а досега най-близкото отделение по инвазивна кардиология беше на повече от 100 километра - в Благоевград.
 
"Това е за целия район, близо 70 000 човека, досега ползвахме двете болници, които са в Благоевград, там има кардиологични отделения. Но сега с апаратурата и отделението, което направихме съвместно със "Света Екатерина", вече този проблем е преодолян", обясни кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов.
 
"Всички осъзнаваме, че е от изключителна важност за община Сатовча, като най-отдалечена от Гоце Делчев, в същото време става и най-отдалечена от Благоевград и София, така че сме много благодарни, че има такова отделение", посочи кметът на Сатовча - Арбен Мименов.

В отделението работят млади кадри под ръководството на специалисти от столичната болница "Света Екатерина".
 

Това не е първият случай, в който двете болници си сътрудничат. Медици от болница "Света Екатерина“ са били рамо до рамо с лекарите от Гоце Делчев и в най-тежките моменти на пандемията от Ковид-19.

 началото на пандемията имахме проблем с реаниматорите, по същия начин изпратиха при нас двама реаниматора, с които успяхме в най-тежките моменти да помогнем на хората", заяви директорът на МБАЛ Гоце Делчев Д-р Петър Филибев,

Новото отделение в Гоце Делчев в момента разполага с десет легла, като предстои техният брой да бъде увеличен.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК