Ковид отделенията преливат, болницата в Гоце Делчев отново е на ръба

България достигна най-високия брой новозаразени за денонощие от началото на годината

24.03.2021 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

Тревожен ръст на заболелите от Ковид-19 у нас. България достигна най-високия брой новозаразени за денонощие от началото на годината - 4 851. Леглата за пациенти с Ковид вече са на изчерпване.

Болницата в Гоце Делчев отново е на ръба. Ковид отделението е почти пълно. 

"В момента имаме 79 пациента приети, които ги лекуваме от Ковид-19, от които двама са вече в реанимация. За съжаление, имаме и починал пациент тази сутрин. Също така имаме 7 свободни места в момента, като всичко е много динамично и може до края на деня да са запълнени", каза управителят на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев д-р Петър Филибев.

Между 8 и 10 души на ден, заразени с Ковид-19, търсят помощ там. Новата вълна атакува лечебното заведение преди месец, като го връща към нивата от зимата.

"В началото на годината имаше увеличаване на заболеваемостта, но сега този месец отново започна така по-засилено разпространение на заразата. В момента сме в едно плато, но във високата част на скалата сме", допълни д-р Филибев.

Болницата в Благоевград вече е напът да стане отново изцяло Ковид. Сигналите на ден в Спешния център са около 40. 

"Значително се увеличиха повикванията на 112 за филиалите в Благоевградска област, като повикванията са свързани основно с болни, които са с Ковид симптоматика, които са карантинирани вкъщи, които са новооткрити случаи на Ковид-19, с което се увеличава работата пропорционално както на Спешна медицинска помощ, така и на откритите спешни приемни отделение към съответните болници", коментира д-р Христо Атанасов от Центъра за спешна помощ. 

В Ковид отделенията места почти няма. Предстои откриването на още. Хората са притеснени. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Vsichki lekari djipita hodom marsh v otdeleniqta. Сигнализирай за неуместен коментар