Янев: Спасителната акция продължава, но надеждите ни не са големи

Черната кутия все още не е намерена, съобщи служебният премиер

09.06.2021 | 15:29 Редактор: Здравко Черкезов

Спасителните и издирвателни операции в Черно море продължават. За съжаление, предвид времето, което е минало от часа на инцидента, колкото и е здрав да е човек, надеждите ни за намирането на майор Терзиев не са големи, независимо от това, операцията продължава. Черната кутия на самолета не е намерена. До края на деня ще бъде взето решение как точно да продължи операцията.

Това каза на брифинг пред медиите служебният премиер Стефан Янев след инцидента с МиГ-29 в района на Шабла, предаде БГНЕС.

Операцията по издирването на нашия пилот протича вече над 12 часа. Изтребителят от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите 40 минути след полунощ. Пилотът майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево, началник на щаб на ескадрила, е изпълнявал тренировъчна задача, част от тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 21".

Премиерът Янев съобщи, че издирването на черната кутия на изтребителя ще продължи и утре. Ще се търси от специализирана техника и специализирани водолазни екипи. Предполага се, че останките на самолета са на дълбочина от порядъка на 70 метра. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК