Нов протест в подкрепа на проф. Кантарджиев, колегите му го засипаха със суперлативи

Настояват той да бъде възстановен на поста директор на НЦЗПБ

09.06.2021 | 07:19 Редактор: Искра Ангелова

Протестът в подкрепа на пенсионирания професор Тодор Кантарджиев продължава. Тази сутрин неговите колеги отново излязоха пред сградата на Националния център по заразни и паразитни болести, за да поискат връщането му на работа. 

Проф. Кантарджиев беше освободен от директорския пост, а като мотив за това от служебния кабинет посочиха навършването на пенсионна възраст. Нещо, с което колегите на професора не са съгласни. 

Вече тече и подписка за връщането на професора. В нея са събрани над 2 600 подписа. Включили са се хора от цялата страна, включително и от чужбина. Вчера колегите на проф. Кантарджиев изпратиха отворено писмо, което беше изпратено до всички отговорни институции, партийните централи, медии, но на този етап все още нямат отговор.

Те са категорични, че протестите ще продължат.

"Колегите казаха колко добър професионалист е професорът, но той е и един прекрасен администратор, той живее с проблемите и хората на болката. През годините той направи много неща за центъра, той никога не е бил на това ниво. Техниката, която се намира в момента, е на световно ниво. Спечелени са много европейски и национални проекти. Приносът на професора е огромен, а липсата му ще забави развитието на всички тези проекти", каза главният счетоводител на Националния център по заразни и паразитни болести Елена Делчева.

"Смятам, че не беше моментът той да бъде пенсиониран. Той може да даде още много на българската медицина, наука, диагностика", каза негова колежка.

"Всички сме излезли с една цел - абсолютно всички сме несъгласни с неговото пенсиониране. Проф. Кантарджиев е един уникален специалист, много добър преподавател, директор", категорична е друга негова колежка.

Снимка: Даяна Георгиева/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
ВКК
преди 2 години
В тези медицински специалности няма много кандидати,така че не знам що за разхищение на кадри Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 2 години
Сега е редно на всички държавни постове, на които има пенсионери да бъдат изпратени в пенсия. Уважаеми управляващи, заемете се с този казус. Сигнализирай за неуместен коментар