БЛС: Озадачени и изненадани сме от освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев

Той е доказан специалист в своята област, посочват от съсловието

07.06.2021 | 22:59 Редактор: Юлия Христова
БЛС: Озадачени и изненадани сме от освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев

Управителния съвет на Български лекарски съюз е силно озадачен и изненадан от начина, по който проф. Тодор Кантарджиев беше освободен като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

Случилото се е особено огорчаващо на фона 30-те и повече години от живота си, които проф. Кантарджиев отдаде на структурата към Министерство на здравеопазването, на фона на неуморния труд и огромния му принос за борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от Ковид-19 у нас, казват в своя позиция от БЛС.

Неслучайно и Български лекарски съюз, на последните престижни награди на медицинската гилдия, отличи проф. Кантарджиев в специалната категория "Борба с пандемията - Ковид 19".

"Проф. Тодор Кантарджиев е изключителен професионалист, доказан специалист в своята област, дългогодишен директор на НЦЗПБ. Уважаван, както от колегите си, така и от цялото българско общество. Български лекарски съюз е категоричен, че освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев по този начин, на фона на огромните му заслуги в борбата с пандемията,  не е наградата, която той заслужава за достойно извървяния професионален път", се посочва в написаното от БЛС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Фен
преди 2 години
Освен мангъраи почитателите му едва ли някой друг се радва. Сигнализирай за неуместен коментар