Километрични опашки и хаос на "Кулата", от "Митници" ще търсят решение

Превозвачите посочват като основен проблем лошата организация

02.06.2021 | 19:07 Редактор: Здравко Черкезов

Отново опашки на граничен пункт "Кулата" и напрежение сред фирмите. От Сдружението на малките и средни превозвачи алармират, че на границата е хаос, а шофьорите на камиони и микробуси чакат с часове. Утре в Агенция "Митници" ще се проведе среща, на която ще се търси решение на проблема.

И днес опашката от камиони на Кулата беше километрична. 

"Никой нищо не казва, не знам на какво се дължи. В Европа даже няма и граници принципно. Ние сме отдавна в Европа, не знам какво става тука", коментира шофьорът Йовко Петков.  

"Не знам защо е това, но днес се получава сравнително бързо. Миналият път чакахме на 4 км опашка - 6 часа и половина", каза  от своя страна Петър Георгиев. 

От години ситуацията с километричните опашки на "Кулата" става все по-страшна, а чакането все по-дълго. 

"Пунктът е тесен, трафикът е сериозен, има нали дни, в които е по-слабо, но има дни, в които е супер натоварено. За нас си е чакане, напрежение, скъсява се почивката и така", добави Георгиев. 

Освен лошата инфраструктура на пункта, превозвачите посочват като основен проблем и лошата организация на работа от страна на българските власти. 

"Самите гранични полицай не работят. Не обработват документите, бавят ги. Бяхме подавали сигнал за и предложение към институциите да се организират канали за, така наречения "зелен коридор" за тези автомобили, които не са натоварени", заяви Даниела Дойкова.

Дойкова е член на Управителния съвет на Сдружението на малките и средни превозвачи и е категорична, че за празните камиони трябва да има така наречените "зелени коридори" - тоест те да не минават през кантарите. 

"А сега, в случая, няма празен, няма пълен всичко се мери и това също забавя работата на самите КПП-та. Обръщали сме се към органите, реакция никаква", посочи тя. 

Bulgaria ON AIR се потърси коментар и от Агенция "Митници". Изпратихме писмени въпроси, но до края на работния ден отговор на пощата си не получихме.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Бенев
преди 2 години
Всичко е под контрол на Радевото сл. правителство.Да, но - НЕ! Сигнализирай за неуместен коментар