Евродепутат: Служебният кабинет работи за преизбирането на президента Радев

Да кажат кой е наредил незаконното подслушване, настоя Андрей Ковачев

01.06.2021 | 21:20 Редактор: Тодор Петров

Евродепутати от ГЕРБ разкритикуваха служебния кабинет в писмо до Брюксел. "Изчегъртва" ли демокрацията служебното правителство с действията си? 

"ЕС не е външна организация за България, нашите колеги трябва да бъдат информирани какво се случва. Основната задача на всяко служебно правителство е да организира справедливи и честни избори. Това правителство се занимава с други неща - сменя областни управители и шефове на служби. Подпомага г-н Радев да бъде преизбран на следващите президентски избори", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в предаването "Денят ON AIR".

Той подчерта, че сигналите трябва да бъдат подплатени с доказателства и ако има човек, който е прекрачил закона, трябва да бъде наказан.

"Най-лошото за една страна е геополитическата непредсказуемост. Когато в една страна може да има влияние от другаде, например от Русия, и службите, работили по тази тема, бъдат обезглавени, това притеснява колегите", каза още Ковачев. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че се опасява от "грандиозна подмяна на вота". Не може да забравим Костинброд, отбеляза Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

"Когато казваш, че има подслушване и когато казваш А, непременно трябва да кажеш и Б. Иначе е в сферата на фалшивите новини, дезинформацията и манипулацията. Трябва да кажеш кой е наредил това незаконно подслушване и да си понесе последиците. Разпространяването на слухове преди избори е търсене на политически ефект и след това всичко се размива", смята евродепутатът.

Той още веднъж изтъкна, че служебното правителство трябва да се концентрира върху основната си дейност - организирането на изборите. Когато извършва поголовна смяна, то това не е подкрепено от народния вот, настоя Ковачев.

"Президентът е и патрон на служебното правителство, а то има тенденцията да работи в интерес на своя патрон, който го е назначил, за да му помогне на следващите президентски избори", убеден е евродепутатът.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
AA147
преди 2 години
ААААууу ужас...абе Ковачев..ти кога се появяваш в Българияя..само по избори. Живееш с мъжа си (нали си европеец) в Европата, получаваш данъка от робите в България и крепиш стутуквото + натрапваш ЛГБТ++++++++++идеологии. Такъв като теб е за разстрел а не да ми живееш като цар и робите да ти работят и да пращат пари за да може с любовника ти да си вееете заднициите! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Хаха
преди 2 години
1
1 rate up comment rate down comment 3
Сашо
преди 2 години
Защо не ,та стига се работи за ГЕРБ.Президенска република ,и без депутати,само 10 човека които ще отговарят за всичко вьв Страната .Марш мутри и националисти вьн от управата на Дьржавата , и всичко да се извършва с Референдум.така Бьлгария ще се оправи. Сигнализирай за неуместен коментар