Евродепутати от ГЕРБ с писмо до Европа, критикуват служебното правителство

"На заден план остана основната функция на правителството - да подготви изборите", каза Асим Адемов

31.05.2021 | 17:56 Редактор: Искра Ангелова

В писмо до европейските институции евродепутати от ГЕРБ изразяват възмущението си от действията на служебното правителство. Особено внимание е поставено и върху служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Коментар на поведението му направиха и експерти в студиото на "България сутрин".

Три седмици след назначаването на служебното правителство и след поредицата уволнения, евродепутатите от ГЕРБ със сигнал до Европа.

"На заден план остана основната функция на правителството - да подготви изборите. Искаме нашите колеги от ЕП и ЕК да имат представа и с какви несвойствени неща се занимава това правителство. Превръща се в предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев", каза евродепутатът Асим Адемов.

Особено внимание в писмото изпратено до Брюксел е отделено на действията на служебния вътрешен министър.

"Занимава се с несвойствени неща, разбутаха службите, скандални назначения, скандално поведение на вътрешния министър, защото беше препратка към минали комунистически времена", допълни Адемов.

В период на предсрочни изброи политическият език е заменен с омраза и нападки, категорични са експертите. 

"Ярък език на омразата. Това означава, че Комисията по дискриминацията би трябвало да се самосериза за Рашков, не мога да го нарека "господин", каза политологът проф. Антоний Гълъбов.

Острите изказвания на силовия служебен министър бяха разкритикувани от анализаторите.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК