Борисов: Рашков няма да го изберат и за домоуправител на входа, където живее (ОБЗОР)

Словесни престрелки между служебния министър на вътрешните работи и бившия министър-председател

30.05.2021 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

Нови словесни престрелки между служебния министър на вътрешните работи и бившия министър-председател. Бойко Борисов обвини Бойко Рашков и служебното правителство в атака срещу ГЕРБ, a вицепремиерът по сигурността отговори с острa атака срещу експремиера. 

Словесният сблъсък между Борисов и Рашков продължи задочно и едновременно - докато вътрешният министър гостуваше в Националното радио, експремиерът се включи на живо в социалните мрежи. И двамата с обвинения.

"Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител във входа, където живее. Обаче той изведнъж идва и дава оценки за една партия. Що не са съставили правителство? Щото са искали мръсните поръчки да ги направят главно хора от БСП и президента Радев", отсече лидерът на ГЕРБ.

Поръчки, но на експремиера изпълнявали тайните службите и прокуратурата, отвърна Бойко Рашков. 

"Как може един български премиер да спи с около 2-3 млн. в спалнята? Българските граждани от своите данъци са построили правителствена резиденция. Тя не е там, за да се водят плеймейтки. Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. Г-н Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор", заяви Рашков.

По думите му в последните дни в прокуратурата са образувани десетки досъдебни производства, които целят да спъват работата на МВР. Вътрешният министър е разпоредил проверка на службите, които могат да извършват подслушвания. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
Има чувство за хумор шефа Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Илиев
преди 2 години
Представете си,на какво ниво са отношенията между един отиващ си виновник за дереджето на българите и един шеф на мвр,който ще докаже вината на виновникът.Представете си,че Б.Рашков е избран за домоуправител на Н-ския вход в софийска ЖК.Той ще трябва да си назначи чистач на входа.Ясно кого ще предпочете. Сигнализирай за неуместен коментар