Напрежение за "Каваците" - бивши стопани напразно чакаха настоящи наематели

Евгения Банева им обещала да върне имуществото им във владение

31.05.2021 | 19:21 Редактор: Десислава Атанасова

Спор за къмпинг "Каваци" между бившите стопани и настоящите наематели. Няколко часа собственици на реституирани земеделски земи очакваха Евгения Банева, която след дълги съдебни битки им обещала да позволи достъп до земите. Край морето обаче пристигна единствено адвокатът на семейство Баневи. Той не беше допуснат от фирмата, която в момента стопанисва къмпинга и се стигна до напрежение. 

"Искаме да си я ползваме, който както намери за добре. Също за къмпинг, закона ни разрешава. Един от нашите има документация издадена със строително разрешение, пет години вече минаха, да си построи бистро", 

"Нашите имоти не са в тяхна собственост. Но те покрай тяхната собственост, която направиха преди 20 години, нали направиха приватизацията взеха и нашите. Тук не пускаха хора, не можехме да си отидем до владението, до имотите", сподели Жан Шейтанов.

"Техният адвокат обеща, че след като приключат тези работи, безпрепятствено ще си влизаме и ще си правим, това което искаме - да обработваме земята", каза Ганка Петрова.

Самата Евгения Банева, която е на свобода с мярка подписка,  от няколко години води съдебни дела с новия концесионер фирма "Джи Енд Джи “.

Наемателят обаче е отдал терена на трето лице – Цено Ценов. За въвод на семейство Баневи обаче днес пристигна единствено адвокатът им Мирослав Стойков с документи от частен съдебен изпълнител и обещания към реститутите.

"Когато ние влезем в къмпинга и си работим вътре, тези собственици няма да имат проблем със собствеността по отношение на нас, тоест ние няма да им създаваме проблеми. Те ще си ползват имотите, това Госпожа Банева го е заявила на мен, и аз го казвам и на вас", заяви адвокатът на сем. Баневи.

Адвокатът на Баневи, заяви че отново ще се върне, за нов опит за въвод в обекта.

В същото време делата за къмпинг "Каваци" продължават, продължават и делата в специализирания съд срещу семейството на Николай и Евгения Баневи.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК