Спорните мантинели на Околовръстното в Пловдив остават

На места ще се изградят локални аварийни площадки

21.05.2021 | 20:02 Редактор: Юлия Христова

Спорните мантинели по ремонтирания участък на Околовръстното шосе в Пловдив остават както са поставени. Където е възможно, ще се изградят локални аварийни площадки. Това стана ясно след инспекция на участъка, последвал протестите на жителите на населените места край Пловдив.

Дни след протеста на жителите на 20 населени срещу така поставените мантинели, Пътната агенция направи инспекция. Според шофьорите съоръженията са опасни и при аварийна ситуация няма къде да отбият.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който присъства на огледа, също изрази недоволството си от състоянието на пътя. Той подкрепи гражданското недоволство и искането на жителите от околните села пътният участък да бъде разширен с по-широк банкет.

Проблемът с пътя ще бъде решен, като ще се изградят аварийни площадки, там където е възможно. Това стана ясна от думите на Иван Досев от Агенция "Пътна инфраструктура"  след нов оглед на пътя.

Той обясни, че за целта на тези места мантинелите ще бъдат прекъснати или изместени. За промяната вече се изготвя проект и се очаква до две-три седмици изграждането на площадките да започне. 

Според Иван Досев, това ще оскъпи незначително проекта за цялостния ремонт, а допълнителните разходи ще са за сметка на изпълнителя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
abv
преди 2 години
1. Асеновградско шосе беше планирано да стане високоскоростен път т.е като магистрала без аварийна лента.Нищо подобно, направиха две платна в посока с аварийна лента т.е като магистрала, но без да е помислено за това, че надлезите на кръговите бяха премахнати от проекта, защото за Пловдив няма пари. Пари има само за София.Да изрешеш надлези от проект за път между Пловдив и Асеновград и осигуряващ Смолянска, Хасковска и Кърджалийска област е предателство към избирателите.ГЕРБ да си ходи, н ... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
abv
преди 2 години
ГЕРБ се подигра с Пловдив.Здравко, Бойко ти е голям приятел, но не те подкрепи, а те направи за смях.В София се изгради околовръстно с по 3 платна в посока, а в Пловдив околовръстното го префасонираха точно преди изборите но си остана с по едно платно в посока.За капак му сложиха мантинели, за да може като закъса някой да стане супер задръстване.Супер смях. Жалко за хората, че бяха излъгани.Селската история си остава.Ще посоча няколко неща които бяха обявени от ГЕРБ и не бяха изпълне ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
still
преди 2 години
Шефовете на АПИ са за затвора! Сами си правят нормите за строителство на пътища, сами си измислят как да направят пътя, както на тях им харесва и не се интересуват от безопасността на движението. Не знам защо съществува тая Агенция по безопасност на движението, но и те трябва да понесат отговорността, че не съгласуват проектите на АПИ. Сигнализирай за неуместен коментар