Нинова: Разговори с други партии ще има, както и голяма лява коалиция

Георги Първанов и Румен Петков няма да бъдат в листите, заяви лидерът на БСП

21.05.2021 | 10:38 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова: Разговори с други партии ще има, както и голяма лява коалиция

"Националният съвет ме упълномощи да започна разговори с други партии. Такива водим в последните 2-3 седмици. В много висока степен сме готови с някои от партиите и от утре започваме подписване на споразуменията. Разговорите ще продължат до 26 май. Започваме с АБВ, "Движение 21" и "Нормална държава" на Георги Кадиев", съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централа на "Позитано”.

Нинова уточни, че инициативата за разговорите е подела тя. Тя посочи, че на този етап няма да огласи имената на другите парии, с които ще се водят разговори.

"Изчистихме общите си политики с тези три партии. На тези избори ще се явим във формата "БСП за България– ще се регистрираме с това име в ЦИК на 26 май", отбеляза лидерът на БСП.

Тя подчерта, че сегашният формат на коалиция "БСП за България" се запазва. 

"Към формата ще сключваме споразумения за подкрепа и общи политики с партиите, с които разговаряме. Част от споразумението за общо явяване на изборите за 46-и парламент е членове на тези малки партии да намерят място в кандидатските листи", обясни Нинова, цитирана от БГНЕС.

"Георги Първанов и Румен Петков няма да бъдат в листите", заяви още тя. 

Нинова добави, че разговори с Жан Виденов и новата му партия не са водени.

Запитана за разговори с Мая Манолова, Нинова каза, че позицията на "Изправи се. Мутри вън" е ясна и не предвиждаме разговори с тях за обединение. 

"Мая избра своя път, успех ѝ желая", допълни Нинова.

"Оставяме възможност с допълнително споразумение тази широка коалиция да прерасне и в коалиция за избори и след 11 юли", отбеляза лидерът на БСП.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Не я харесвам тази жена Сигнализирай за неуместен коментар