Йорданка Фандъкова отговори на политическите нападки заради детските градини

"Оставката е знак на поемане на отговорност", заяви Калоян Паргов

20.05.2021 | 20:35 Редактор: Искра Ангелова

Общински съветници поискаха оставката на кмета на София заради проблемите с детските градини. А Йорданка Фандъкова отговори с инспекция на детска градина в район "Лозенец", чието пускане се бави. Тя заяви, че е отговорен районният кмет, който е от "Демократична България". 

Докато заседанието на Столичния общински съвет премина под знака на спорове за оставката на кмета, Фандъкова направи изненадваща проверка на все още недовършена детска градина в кв. "Кръстова вада".

"Виждаме, че има един работник, Няма контрол. Виждате в каква ситуация е тази детска градина. Господин Павлов, който намира оправдания и обяснения, но родителите не ни питат за оправдания и обяснения. И вместо Христо Иванов и Иво Мирчев да се снимат пред общината и да ми задават въпроси, не е лошо да се снимат тук и да зададат въпросите си на кмета", заяви Фандъкова.

"Леко ми е смешно колегите от ГЕРБ да ми искат оставката. Станах кмет в края на 2019 година и тя е трябвало да бъде отдавна завършена. Първоначалният срок за пускането ѝ е 2018 година, а после е удължен до 2020 г.", каза кметът на кв. Лозенец" инж. д-р Константин Павлов.

Районният кмет твърди, че е заварил заварил документални неуредици, а обществените поръчки и дългите процедури забавили новия срок. Според Фандъкова проблемът е друг. 

"Пет месеца се правят сметки. 3 месеца се подписва анекс. Това са факти", отсече Йорданка Фандъкова.

Общинарите от БСП и "Демократична България" не приемат доводите на Фандъкова. 

"Оставката е знак на поемане на отговорност. След похарчени милиони левове на данъкоплатците. На ГЕРБ винаги пречи нещо. Нищо не пречи, мързи ги да работят и нямат воля", категоричен е Калоян Паргов.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК