Шефът на "Градус" се бил объркал, Ангелов отрече някои от твърденията си

Фурмите са подарени на БЧК, аз направих грешка, заяви той

20.05.2021 | 19:41 Редактор: Жаклина Иванова

Разпитаха бизнесмена Иван Ангелов заради твърденията за рекет и заплахи на Светослав Илчовски в Комисията за ревизия на управлението. Пред прокуратурата собственикът на фирма "Градус“ представи документи за свои сделки и отрече част от нещата, които самият той сподели в парламентарната комисия, създадена във вече разпуснатото Народно събрание.

Първата корекция в думите си, бизнесменът направи по отношение на фурмите, дарени на България от Дубай миналата година. 

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми и ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", коментира бизнесменът Иван Ангелов.

Днес се опроверга. Фурмите били дарение – такова, каквото самият той прави ежедневно. 

Втората промяна Ангелов направи в твърденията, че е бил подкрепян в търговски сделки с чужбина от бившия премиер Бойко Борисов. Двамата не били приятели и не са си правили бизнес услуги. 

"Борисов ми съдейства, като гарантира пред турската ветеринарна служба, че нашите сертификати отговарят на европейските стандарти. Това е фактическа грешка. Може би съм имал в предвид посещенията на бизнес делегации като ходим в чужбина", добави той.

"Фурмите са подарени на БЧК. Аз просто направих грешка", каза бизнесменът.

Дали е грешка и кой казва истината самият Ангелов иска да бъде проверено от прокуратурата с детектор на лъжата, на който той и Илчовски да бъдат подложени. Спорът между двамата се родил заради търговски противоречия.  

"Миналата година поради разлика в цената на маслодайния слънчоглед, който е закупен и предварително платен за 5,6 млн.лв Илчовски решава, че ще загуби многи пари – връща ги на Ангелов и оттам тръгва разривът в отношенията. Не е слънчоглед, а царевица", допълни адвокатът на Иван Ангелов Менко Менков.

След тази сделка последвали заплахи от Илчовски, твърди Ангелов, заради които била подадена жалба. Затова сега земеделският производител отвръщал с публични атаки. 

"По всички негови лъжи, измислици и инсинуации започват дела", подчерта Ангелов.

Лъжа били и твърденията на Илчовски, че Ангелов го заплашвал с видео на издевателства в затвора и, че оборотите на фирмата му за месо били кухи. Свидетелство за това била проверката на Комисията за финансов надзор, която не открила нарушения в предприятието.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години