Звънецът бие за довиждане: Чувството да прекрачиш прага на училището за последен път

Най-старото училище в София тази година изпраща 132-ма абитуриенти

20.05.2021 | 09:45 Редактор: Десислава Атанасова

Празнична атмосфера с много балони, млади хора, облечени с официални рокли и костюми, а поводът е един – краят на ученическия живот. През май такава е картината във всички училища в страната, които изпращат абитуриенти. 

Последното домашно е предадено, последната оценка е вписана, бие звънецът за края на последния час. Остава за последно да си кажат довиждане.  Това и направиха учениците от столичното 127-мо училище "Иван Денкоглу“ – прекрачиха прага на класните стаи за последен път.

"Носталгия, любов, приятелство, незнание и просто се чудят какво ще се случи оттук насетне с тяхното бъдеще", каза директорът на 127-мо училище "Иван Денкоглу" Александър Лазаров.

Те завършват един етап от своя живот, който извървяхме заедно", сподели класният ръководител Христина Михайлова.

Един слънчев ден, изпълнен с много усмивки, сълзи, обагрен с много цветни балони и бушуващи емоции. Прекрасен спомен за абитуриентите, в който всички погледи са насочени към тях.

"Ще го запомня с невероятна връзка, която изградихме в нашия клас, с хората, които до ден днешен са ми приятели, с учителите, които винаги са ни напътствали в лична и в професионална насока“ , развълнувано разказва Памела Динева.

ези 5 години минаха толкова бързо, ама толкова бързо, изключително бързо", допълни Ралица Воденичарска.

12 дълги години, които приключват само за миг. Коридорите са озвучени от гръмките викове на празнуващите зрелостници, знамето е гордо вдигнато и за последен път прозвучава химнът на училището, изпращайки младежите с почит.

ова е един прекрасен випуск, който притежава много знания, изключително позитивен, нуждае се единствено от мъничко късмет, за да успее прекрасно в живота", категорична е Екатерина Иванова, класен ръководител на 12 клас.

Най-старото училище в София тази година изпраща 132-ма свои абитуриенти, които са готови да встъпят в живота на възрастните.

Вижте повече в репортажа на Антоанета Данаилова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 


2
2 rate up comment rate down comment 0
Susana
преди 2 години
127 мо изпраща абитуриенти с чалга и кючеци!Училищният двор екато снимачна площадка на видеоклип на Азис.А великият директор се хвали. С какво? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Честито на абитуриентите :) Сигнализирай за неуместен коментар