Подадена ръка: Варненци помагат на абитуриенти в затруднено положение

Благородната инициатива набира все повече популярност

04.05.2021 | 20:43 Редактор: Десислава Атанасова

В навечерието на абитуриентските балове благородна инициатива набира популярност във Варна. Десетки варненци предлагат автомобилите си на младежи в затруднено финансово положение, без да търсят финансова облага.

Георги Джамбазов е сред хората, които споделят каузата "да подадеш ръка в нужда". Включва се в инициативата за абитуриентските балове като предлага личния си автомобил. Самият той не е имал изпращане заради загуба на свой близък.

"Аз съм работил години наред в Америка, пропътувал съм половината свят. Виждам, че парите и пътуванията дават щастие, но за мен най-голямото е, когато направиш добро на някого, и лично това ме амбицира, и ме провокира да направя този жест", споделя Джамбазов.

Александър Василев и Георги Балтов също се включват в каузата. И двамата вярват, че постъпката им ще зарадва някой в нужда или дори да постави началото на по-голяма благотворителна кампания.

"Знам какво е да нямаш и да имаш, бил съм и от двете страни, затова, ако имаш, дай на някой друг. За мен това е най-ценното", каза Александър Василев.

Освен хора с личните си автомобили, в каузата се включват и много варненци, които предлагат празнични тоалети и аксесоари за абитуриентите, които не могат да си ги позволят.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК