Стоилов разпореди проверки в Агенцията по вписванията, Търговския регистър и "Българско гражданство"

Ще проявим нетърпимост към лошите практики, заяви служебният правосъден министър

18.05.2021 | 11:50 Редактор: Никола Симеонов

На проверки, а не на уволнения залага служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов

"Възлагам на дирекция "Вътрешен одит" и на инспектората към министъра да извършат проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на дирекция "Българско гражданство" и проверка на обществените поръчки и сключените договори през последните години", съобщи служебният правосъден министър при представянето на екипа и приоритети си.

В екипа на Стоилов влизат двама заместници. Това са следователят в Националната следствена служба Мария Павлова, която и преди е участвала в служебно правителство и пловдивският адвокат Иван Демерджиев, ръководител на Адвокатската колегия в града под тепетата. Началник на кабинета на министъра е юристът Мариян Карагьозов, а медиен съветник - журналистът Мария Папазова.

"Ще проявим нетърпимост към лошите практики", обеща Стоилов и подчерта, че от години най-проблемни са областите с предоставянето на гражданство, местата за задържанията и вписвания.

"Имам амбицията да поддържам активно взаимодействие с Висшия съдебен съвет", каза още министърът.

Организацията на предстоящите избори също са сред приоритетните задачи пред служебния министър, но по думите му те не са най-тежката част от дейността на министерството, което отговаря само с организацията на вота в местата за задържане. Така, че не става въпрос за повече от 1500 лица, които ще имат право да гласуват. За нас е важно да подобрим електронното обслужване на гражданите, каза още Янаки Стоилов. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Предложение
преди 2 години
Да се проверят и издадените от Консула от Одрин Атанас Димов визи за турските граждани.Този крадец се наяде с пари.Има си касиерки които прибират и му се отчитат в последствие.Без да гушиш Атанас Димов визи няма.Взема и от собственниците на Казината, те са му най-големите спонсори. Направете проверка на този *** и крадец. Отзовете го от Одрин ако искате да имате представителност като държава. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Ще изкочат доста неприятни неща Сигнализирай за неуместен коментар