Служебният образователен министър: Ревизия не фигурира в нашите приоритети

При първа възможност студентите ще се върнат присъствено

17.05.2021 | 14:06 Редактор: Юлия Христова

От днес повечето ученици отново учат присъствено. Изключение правят децата от 5 и 9 клас, които бяха в клас до миналата седмица. Директори на училища поискаха от 1 юни всички ученици да се върнат в училищата.

Засега обаче решение по този въпрос няма, стана ясно от думите на служебния министър на образованието Николай Денков. Новото ръководство на ведомството обяви приоритетите си - сред тях не е ревизия на предходното управление.

Министър Денков допълни, че при първа възможност студентите ще се върнат също присъствено, но не посочи конкретна дата.

Сред приоритетите ще бъде и безпроблемното провеждане на външните оценявания. Образователният министър беше категоричен: матурите ще се проведат, както е досега, и по начина, организиран от министър Вълчев.

"Всички въпроси, свързани с училищната мрежа, в момента се обсъждат със социалните партньори, здравните власти, и в момента, в който има ясно и категорично решение, то ще бъде комуникирано с вас. Думичката "ревизия“ не фигурира в нашите приоритети. Разбира се, като всеки ръководител на министерство и аз съм длъжен да проверя как се разходват средствата - дали ефективно, дали има нарушения, но това ще бъде направено по надлежния ред", каза министърът на образованието Николай Денков. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК