Ресторантите и хотелите привличат абитуриенти с безплатни куверти

Разходите на класните ръководители и децата в неравностойно положение се поемат от класа

14.05.2021 | 11:16 Редактор: Юлия Христова
Ресторантите и хотелите привличат абитуриенти с безплатни куверти

Ресторантите и хотелите изкушават абитуриентите за баловете догодина с предложения за безплатни куверти, като едни предлагат 1 на 10 да са безплатни, а други са по-скромни в обещанията и при тях не се плаща 1 от 20 записани. Традиционно за баловете разходите на класните ръководители и децата в неравностойно положение се поемат от класа.

Цените за купона за завършващите догодина варират от 120 до 170 лева, показа проверка на "Монитор“. Офертите освен меню, музика, кът за снимки и украса включват и парти шот за "Добре дошли“. В една от най-скъпите оферти, от 169 лева на човек, елитен столичен хотел гарантира и времетраенето - 5-часов купон на бала догодина.

Организаторите осигуряват и томбола с награди, обаче уточняват, че това е само при записани минимум 100 човека.

Кувертите за предстоящите абитуриентски балове на места скачат с 5 на сто спрямо тези през 2020 г. Това заяви пред „Монитор“ зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров. Зрелостници масово резервират и предплащат заведения, където да полеят завършването си.

Представителите на бранша са категорични, че поскъпването се дължи основно на ръста при цените на различни продукти и консумативи.

"Всичко се генерира в една цена - подобни разходи и покачвания на цените трябва да бъдат компенсирани“, подчерта зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров. По думите му най-търсените дати за празненства – около 24 май, отдавна са заети.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК