Класирането за ясли и детски градини в София се отлага

Част от родителите са пропуснали да заявят свой или на детето адрес

13.05.2021 | 10:15 Редактор: Здравко Черкезов
Класирането за ясли и детски градини в София се отлага

Класирането за ясли и детски градини в София се отлага за понеделник. Причината е, че част от родителите са пропуснали да заявят свой или на детето адрес, за да получи то съответния брой точки.

От днес (13 май) до 18:00 ч. в събота (15 май) системата за кандидатстване за прием в общинските детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата ще бъде отворена за преглед на заявените данни за всички родители, съобщиха от Столична община.

Критерият "уседналост" е водещ и през тази година и всеки родител има право да заяви, както своите настоящ и постоянен адрес, така и този на детето. След това той има възможност да избере този адрес, който носи най-голям брой точки за конкретната детска градина, или ясла, за която кандидатства. 

В помощ на родителите е разработен маркер в профила на детето, описващ липсващите критерии за повече яснота. Той ще се появява под името на детето само в случаи на липсващ Общ критерий.

При въпроси всеки родител може да се свърже с експерти от дирекция "Образование" на телефони - 02 9433183; 02 8468458; 02 9810744, които ще бъдат на разположение от 9 до 17.30 ч всеки ден, включително и в събота, 15 май.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК