Отпуснаха над 1,2 млн. лв. за изграждане и ремонт на детски градини и училища

Борисов: В рамките на три години ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева

05.05.2021 | 11:48 Редактор: Тодор Петров
Отпуснаха над 1,2 млн. лв. за изграждане и ремонт на детски градини и училища

Правителството отпусна 1 276 986 лв. за изграждане на три нови детски градини и за реконструкция на две гимназии в страната. От отпусната от Министерския съвет сума, 277 688 лв. са за изграждане на детска градина в кв. „Горно Езерово“ в Бургас. 559 908 лв. ще бъдат вложени в продължаване на реконструкцията и надстройката на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

За нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се отпускат 350 868 лв. С финансовата подкрепа ще стартират дейностите по изграждане, към които е включено обзавеждане и оборудване на сградата и облагородяване на дворното пространство.

56 165 лв. се осигуряват за плащания на част от строителните дейности по изграждането на детска градина в село Горно Краище, община Белица. А с 32 357 лв. ще се извърши подобряване на материалната среда в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. 

По тригодишната програма на Министерството на образованието и науката са одобрени общо 89 проекта за изграждане на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за реконструкция, надстрояване и изграждане на нови сгради и учебни корпуси, съобщиха от МС.

"В рамките на три години ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на редовното правителствено заседание.

Снимка: МС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК