Дъждовен ден с гръмотевици в цялата страна, температурите - до 25 градуса

Времето през следващите дни също се очертава дъждовно

13.05.2021 | 07:23 Редактор: Здравко Черкезов

Минималните температури ще са от 13 до 8 градуса. Преди обед от запад ще започне увеличение на облачността. Следобед над цялата страна ще прегърмява и превалява, като по-съществени ще бъдат валежите в западните и североизточни райони. В Рила и в Пирин има условия за силни гръмотевични бури. 

Вятърът ще бъде слаб от юг-югоизток, а следобед ще промени посоката си и ще бъде от северозапад, скорости до 20 км/ч, в по-високите части на планините свеж от запад-югозапад. Дневните температури ще достигат стойности от 20 до 25 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието следобед дъждовните облаци ще достигнат до нашето крайбрежие. Повече ще вали на север от Варна. Вятърът ще бъде от изток-югоизток умерен до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 22 градуса. 

Времето у нас през следващите дни се очертава дъждовно. В петък от северозапад ще настъпи нова порция по-влажен въздух с валежи от рано сутринта до вечерта. В района на Враца и над източната половина от страната се очакват силни гръмотевични бури и условия за градушки. 

В събота преди обед ще има повече слънце. Следобед заоблачаване с валежи и гръмотевици в източните райони. В неделя над страната ще премине циклон, с повече валежи над западните и над източните райони. Температури в населените места ще са под 22 градуса. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК