Галя Желязкова, ГЕРБ: Не ни е страх от служебния кабинет, докарахме стабилност в България

Ние сме получи доверието на над 800 000 избиратели, всеки един ли ще изчегъртат, попита тя

11.05.2021 | 22:03 Редактор: Десислава Атанасова

Знакови промени в ръководството на ГЕРБ. Рокади, понижения и повишения в партийната йерархия на партията.

"Тези промени са знак, че ние даваме напред и в никакъв случай назад. Залагаме на млади лица, на добронамереност. Както каза и нашият председател: ние си оставаме твърди и добронамерени, защото единствено с диалог ще има разбирателство". Това заяви членът на Контролната комисия на ГЕРБ Галя Желязкова в студиото на "Денят ON AIR".

И допълни, че в никакъв случай отстраняването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като зам.-председатели на партията, не е знак на свалено доверие.

"Доверието не е свалено. Те остават и членове в Изпълнителната комисия. Те имат изключително много ангажименти по градовете, за които отговарят. Ако имаше разочарование, те нямаше да са част от ръководството. Защото нека помним какви бяха тези градове преди тях", подчерта още Желязкова.

Тя беше лаконична относно слуховете, че Фандъкова и Николов ще са кандидат-президентска двойка на ГЕРБ. 

"Все още не е коментирана кандидатурата. Има още много работа, трябва да стигнем по-близо до хората. Нашите политически опоненти само скачат срещу нас, ще ни изчегъртат кое - санирането ли?! Това е реалната помощ за хората. Ние трябва да съумеем да запазим добрия тон. Нашите политически опоненти не направиха нищо. Най-важното ли беше Изборният кодекс? Ами пенсионерите, ами Ковид обстановката?, заяви Желязкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Машинното гласуване

"Ограничи се правото на много хора да гласуват.  Ние и затова толкова скачахме срещу това. Имаха време да приемат и други закони. Не може в такова време да останем без правителство, защото служебният кабинет има задача единствено да подготвя и организира избори", каза още тя.

И категорично заяви, че ГЕРБ не се страхува от служения кабинет

"Не ни е страх. Ако ни беше, щяхме да действаме по друг начин. Ние докарахме стабилност в България, нещо, което в последния месец не се усеща, като разграден двор е. Не свършиха нищо!", заяви Желязкова.

Комисията "Манолова"

"С тази Комисия превърнахме държавата в един цирк. Ние си взехме поука от грешката, самият факт, че много нови лица влизат в партията, това показва, че ние ясно показваме, че нашата посока е дясно, развитие и близо до хората. Ние ще бъдем добронамерени, но ще се стремим да стигнем до всеки един. Ние сме получи доверието на над 800 000 избиратели, всеки един ли ще изчегъртат?, попита Желязкова.

За предстоящия вот тя обясни, че избори се правят, за да се направи управление. Според нея, ще бъдат трудни, но вярва в "мисълта и разума на всеки".

Относно ролята на Бойко Борисов в тази кампания, Желязкова е категорична:

"Той е председател, ролята му пак ще е главна. И факт е, че винаги е помагал на хората".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


 


 


2
2 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 2 години
а и злобни ... не само мързеливи ! и нагли ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Marin Ruseborn
преди 2 години
Дядо Славейков ги е преценил правилно : Не народ а .... Сигнализирай за неуместен коментар