Манолова: Комисията по ревизията показа, че корупцията може и да се осветява

В нея идваха министри, които не се явяваха на парламентарния контрол

10.05.2021 | 22:24 Редактор: Здравко Черкезов
Манолова: Комисията по ревизията показа, че корупцията може и да се осветява

В пет заседания Комисията по ревизията показа, че корупцията може да се осветява, а не само да се говори за нея. Това заяви председателят ѝ Мая Манолова след последното заседание днес. 

Във връзка с документите към сигнала, подаден от зърнопроизводителя Светослав Илчовски, бе проведено и закрито заседание на комисията.

"Документите от г-н Илчовски ще бъдат изпратени на прокуратурата, европейската прокуратура, КФН, НАП, но няма да бъдат предоставени на медиите, тъй като се отнасят за търговски сделки. Документите доказват създаването на кухи обороти, които след това са вкарвани на борсата", обясни Манолова.

Тя посочи, че от първоначално заложените приоритети за работа на комисията е представена работата на "Автомагистрали", където става дума за 5 млрд. лв., Балкански поток за 3 млрд. лв., програмата за саниране за над 2 млрд. лв., по която 30 % от средствата са отклонявани с определени схеми, на Държавния ВиК холдинг, където става дума за 1 млрд. лв.

"Комисията по ревизия направи повече от пленарната зала, защото в Комисията идваха министри, които не се явяваха на парламентарния контрол", допълни Манолова и заяви, че Kомисията е била център на промяната в 45-ото Народно събрание, а хората са видели волята корупцията да бъде осветена.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК