Заради катастрофа на АМ "Хемус" се е образувало километрично задръстване

Интензивен е трафикът по пътищата в последния от серията почивни дни

09.05.2021 | 18:59 Редактор: Никола Симеонов

Интензивен е трафикът по пътищата в страната в последния от серията почивни дни. На места за кратко се образуваха колони от автомобили. Най-много пътуващи има към София. А заради катастрофа на магистрала "Хемус" се образува и задръстване. Ударили са се автовоз, тир и лека кола. Двама души са ранени. Трафикът е отклоняван, а в изчакване са оставени само тежкотоварните автомобили.

Най-много автомобили - над 220 хиляди се очаква да влязат в София от магистрала "Тракия". 

Натоварено беше и по автомагистрала "Струма". Трафикът се засили в следобедните часове, като периодично, но за кратко се образуваха тапи край разклона за Банско. Полицейски патрули охраняваха района. Най-много пътуващи идваха от Банско и Гърция. На Кулата – Промахон се чакаше за влизане в България. 

Дълги опашки от хора се извиха на граничния пункт следобед, заради проверка на сертификатите за ваксина от страна на гръцките власти. 

"Това чакане по границите по 6-7 часа е абсурдно, особено с деца, дори и за възрастен човек, не е нормално за мен", сподели Албена. 

"Точно заради трафика по границите не пътуваме, пътували сме преди, но в момента не си струва за един-два дни при тоя трафик, PCR, изисквания", каза от своя страна Андрей Андреев.

А в следобедните часове лека катастрофа затрудни за кратко движението край Благоевград. 

"Има засилено полицейско присъствие, разположени са много екипи на Пътна полиция и на районното управление на ОД МВР Благоевград. Текат две специализирани полицейски операции, а това са за употреба на алкохол, наркотици, както и към водачите на двуколесни моторни средства", заяви старши инспекторът от Пътна полиция - Благоевград Славчо Ангелов.

И в последния почивен ден от пътна полиция използваха всички камери за контрол на скоростта. Това обаче не спирало нарушителите.

Натоварен беше трафикът и по улиците в самите градове.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК