Христо Иванов: Кога прокуратурата ще изясни личността на Мата Хари?

От ДПС призоваха за проверка на твърденията на Илчовски

07.05.2021 | 17:41 Редактор: Десислава Атанасова

Прокуратурата да каже коя е Мата Хари! За това призова председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов.

"Искам да попитам кога най-сетне българската прокуратура ще изясни коя е личността на Мата Хари. Този въпрос не е въпрос на интимни отношения, този въпрос е кой е свидетелят, който може да потвърди окончателно наличието в премиерската спалня на суми, които не могат да бъдат обяснени в неговата декларация", попита Христо Иванов.

В същото време бизнесменът Светослав Илчовски заяви пред сайта Агро.бг, че жената, направила снимките в спалнята на Борисов, е плеймейтката Маги Бадер. Във Facebook тя категорично отрече да познава премиера Борисов и заплаши със съд всички, които замесват името ѝ в аферата.

Да водят дела се заканиха и от компанията "Градус". В съобщението на компанията се казва, че ще заведе всички възможни дела и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и интереси.

Пред парламентарната комисия по ревизия на управлението, Илчовски разказа за корупционни практики и целенасочен натиск към фирмите му. Както и за срещите му със собственика на "Градус" АД Иван Ангелов, който от името на премиера поискал от Илчовски да продава зърно под пазарните цени и да реализира фиктивен оборот.

"В последствие разбирам, че целта на тази операция е била само една -  как да приберат част от парите на пенсионните фондове и да продадат акции без стойност", заяви земеделският производител Светослав Илчовски,( архив)

От ДПС призоваха за проверка на твърденията на Илчовски. А Комисията за ревизия на управлението на Борисов се събра да гласува решението да сезира европейския прокурор Лаура Кьовеши за разкритията.

Вижте повече в репортажа Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК