"Стари манджи": Борисов отрече скандалните разкрития на бизнесмена Светослав Илчовски

Пред Комисията по ревизия той обвини премиера и хора от обкръжението му в натиск и принуда

06.05.2021 | 17:41 Редактор: Здравко Черкезов

Премиерът в оставка Бойко Борисов направи първи коментар за скандалните разкрития на земеделския производител Светослав Илчовски пред парламентарната Комисия по ревизия на управлението. 

Пред депутати Илчовски обвини премиера и хора от неговото обкръжение в упражняване на натиск и принуда да се раздели с част от бизнеса си, чийто годишен оборот е 40 млн. лв. Борисов определи изнесената информация като предизборна атака срещу ГЕРБ и "подгрети стари манджи".

Борисов отрече да познава Илчовски и обяви, че очаква още компромати от новите партии.

"Ще извадят още кошаревски свидетели, платили са на хора да излизат да говорят", каза премиерът в оставка.

Пред парламентарната комисия по ревизия на управлението земеделският производител разказа за корупционни практики и целенасочен натиск към фирмите му. Както и за срещите му с известен производител на пилета, който от името на премиера поискал от Илчовски да продава зърно под пазарните цени и да реализира фиктивен оборот за фирмата му. 

"Впоследствие разбирам, че целта на тази операция е била само една - как да приберат част от парите на пенсионните фондове и да продадат акции без стойност", посочи Илчовски. 

Пред депутатите от временната комисия той разказа, че по време на пътуване до Монако му е показан скандален видеозапис, направен с мобилен телефон в затвора.

"Показаха ми клипове как издевателстват над един известен бизнесмен. Уточнявам го - един от известните бизнесмени, който не искам в момента да унижавам, човекът има чест и достойнство", разкри земеделският производител. 

Илчовски заяви пред народните представители, че притежава и клип със самопризнания на известна плеймейтка, по-известна като Мата Хари

"Една плеймейтка, няма да ѝ спомена името, че има детенце. Беше пратена, тя си работи за пари, момиче на повикване. Всеки се интересува за тия кюлчета и тия евра, знаеш ли какво е тия като мене да ѝ се правят на мъжкари в живота ѝ? Или си котка или си мишка", разказа Илчовски.

Земевладелецът намеси в схемата и министъра на регионалното развитие. 

"След една седмица ми звъни министъра на регионалното развитие и благоустройството, тя е от нашия регион - Петя Аврамова, "спри бе, спри да купуваш земя". След десет дена ми звъни същата, представя се, не се крие, "спри или ще те дам на нашите прокурори", разкри още бизнесменът.

По средата на изслушването, което се излъчваше на живо в социалните мрежи, в залата дойдоха и представителите на ГЕРБ, а Аврамова отхвърли обвиненията. Депутатите от ГЕРБ от своя страна обвиниха Мая Манолова, че не ги е информирала за провеждането на комисията след удължения парламентарен ден.

"Давате ли си сметка, че всяко име, което е споменато тук, може да потърси правата си по съдебен ред", заплаши председателят на ПГ ГЕРБ-СДС в 45-ото Народно събрание Десислава Атанасова.

Следващото заседание на комисията е в петък, а премиерът предупреди, че и те разполагат със сигнали, които могат да представят.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

5
1 rate up comment rate down comment 1
pen406
преди 1 месец
Всяко кюлче си има и е регистрирано при покупката му. Номерата на кюлчетата от шкафчето са от ясни по-ясни. Много лесно е да се провери движението им. Ако са дарявани се дължи данък "дарение". Един-едничък прокурор поне само да се позаинтересува - но няма такъв в "държавата" РъБъ. Старите манджи вонят - вонят на банкянки тикви... Сигнализирай за неуместен коментар
4
3 rate up comment rate down comment 1
съдба
преди 1 месец
От филиите с мас до кюлчетата злато, подарени от приятели..... Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 1
Лаура Кьовеши
преди 1 месец
Мирише на ... Европейска прокуратура. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Стари манджи,ама още не си понесъл отговорноста за тях,за тея манджи мястото е в затвора. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Български гражданин
преди 1 месец
Като гледам заглавието и акцентите на статията, в подобни медии свободата на словото се изравнява с Русия и Турция!. Сигнализирай за неуместен коментар