На изпроводяк: Депутатите се скараха за заплатите и партийните субсидии

От парламентарната трибуна се чуха нестандартни предложения

05.05.2021 | 13:56 Редактор: Здравко Черкезов

Депутатите дебатираха няколко часа по първата точка от дневния ред - дали да бъде намалена партийната субсидия от 8 лв. на 1 лев. Те разменяха остри реплики относно дневния ред на заседанието и депутатските заплати. 

Искането на "Демократична България" в последния момент да бъде вкарана точката за промени в съдебната система и Наказателно-процесуалния кодекс скара народните представители. 

"Еднакво прилагане на правилника не означава потъпкване на правилника", подчерта депутатът от ПГ на ДПС Йордан Цонев.  

"Не знам какво правим, много е нелепо, предлагат се съдебна реформа, социална реформа, при положение, че всички знаем, че ние няма да заседаваме утре. Ние тук очевидно сме в предизборна кампания и превръщаме парламента в посмешище", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

"Факт е, че се намираме в предизборна кампания, която се изразява в един потресаващ поток от лъжи, които действащият премиер лее", посочи председателят на ПГ "Демократична България" Христо Иванов.

Предложението за намаляване на възнагражденията на депутатите остана само като идея, но пак разпали дебатите в залата. 

"С този див популизъм аз предлагам друго нещо да направим. Който иска да стане депутат, да внася по 1000 лв., председателят по 3000 лв. и зам.-председателите по 2000 лв.", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов.

Финансовите спорове в залата продължиха.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК